Red Rice Kozhukattai




Ingredients


Red Rice Kozhukattai

Red Rice dates koZhukattai

Ingredients

Red Rice flour- 2 cups

Salt -¼ tbsp

Sesame oil- 1 tsp

Water- 2 cups 

Dates -1 cup

coconut Shredded -1/2 cup

toasted Sesame seeds 3 tbsp

Cardamom powder- 1 - ½ tsp 



Method

Grind the toasted sesame seeds and dates to a dry paste, without adding water. Add in the cardamom powder and shredded coconut, and mix well. 

In a separate bowl add the red rice flour, as well as salt and oil, mix well. Now pour in

in boiling water, knead a to a smooth dough. Once cooled slightly, suff the dough with the Poornam mix we made earlier and steam the kozhukattai for 10-15 min

 

 

வறுக்கப்பட்ட எள் மற்றும் உலர்ந்த பேரிச்சபழம்  அரைக்கவும்.

ஏலக்காய் தூள் மற்றும் துருவிய தேங்காயில் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும்.

ஒரு தனி கிண்ணத்தில் சிவப்பு அரிசி மாவு, அத்துடன் உப்பு மற்றும் எண்ணெய் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும். இப்போது உள்ளே 

கொதிக்கும் நீர் ஊற்றவும். ஒரு மென்மையான மாவை பிசையவும். முன்பு தயாரித்த பூர்ணம் கலவையுடன் , 10-15 நிமிடம் கோழுகட்டைகளை வேகவைக்கவும்.





Comments

Popular posts from this blog

Kovakkai Fry

Kale Lemon Rice