Red Rice Kozhukattai
Ingredients
Red Rice Kozhukattai
Red Rice dates koZhukattai
Ingredients
Red Rice flour- 2 cups
Salt -¼ tbsp
Sesame oil- 1 tsp
Water- 2 cups
Dates -1 cup
coconut Shredded -1/2 cup
toasted Sesame seeds 3 tbsp
Cardamom powder- 1 - ½ tsp
Method
Grind the toasted sesame seeds and dates to a dry paste, without adding water. Add in the cardamom powder and shredded coconut, and mix well.
In a separate bowl add the red rice flour, as well as salt and oil, mix well. Now pour in
in boiling water, knead a to a smooth dough. Once cooled slightly, suff the dough with the Poornam mix we made earlier and steam the kozhukattai for 10-15 min
வறுக்கப்பட்ட எள் மற்றும் உலர்ந்த பேரிச்சபழம் அரைக்கவும்.
ஏலக்காய் தூள் மற்றும் துருவிய தேங்காயில் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும்.
ஒரு தனி கிண்ணத்தில் சிவப்பு அரிசி மாவு, அத்துடன் உப்பு மற்றும் எண்ணெய் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும். இப்போது உள்ளே
கொதிக்கும் நீர் ஊற்றவும். ஒரு மென்மையான மாவை பிசையவும். முன்பு தயாரித்த பூர்ணம் கலவையுடன் , 10-15 நிமிடம் கோழுகட்டைகளை வேகவைக்கவும்.
Comments
Post a Comment